РЗИ-Ямбол: Има бум на популацията от кърлежи, общините ще се проверяват за обработките срещу вредители

NetNews

„Тази година се наблюдава бум на популацията от кърлежи. Доста оплаквания имаме, засега заболявания след ухапвания нямаме, но ще контролираме обработките, които извършват общините срещу вредители”. Това заяви директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол д-р Радостина Калчева цитирана от БТА.

На контрол подлежат извършените обработки на тревни и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Проверки ще се извършват и в петте общини на Ямболска област. От администрациите ще се изисква графикът както за направените, така и за предстоящите пръскания с посочени дата и час на обработките. Тази информация е необходима, за да се проследи дали тези мероприятия са ефективни и има ли резултат от тях.

По думите на д-р Калчева, със затоплянето на времето и честите валежи са се увеличили и сигналите за наличие на кърлежи в паркове и тревни площи в междублокови пространства. Тя посочва още, че пръсканията трябва да продължат през цялото лято, дори и през есента. Здравните власти ще се следят и за третиране срещу тигрови комари, които са преносители на западнонилската треска.

Източник: БТА

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спортна репортерка обра точките със секси ВИДЕО

Гъркинята Дора Пантели намира време и за странични дейности между натоварената си програма в Евролигата. Спортната репортерка е едно от най-популярните лица на най-комерсиалния баскетболен турнир, но напоследък се подвизава и в гръцко риалити свързано с музикални изпълнения. Там тя се появява в изключително провокативни тоалети, като такъв е и […]