С шест месеца се удължава изпълнението на проект „Грижа в дома в Община „Тунджа“

NetNews

На 19.06.2024 г. Община “Тунджа“ и Министерство на труда и социалната политика сключиха Допълнително споразумение №3 за продължение изпълнението на проект BG05SFPR002-2.001-0054 „Грижа в дома в Община Тунджа“, по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансиран от Европейски социален фонд плюс. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е удължен допълнително с 6 месеца и новият срок на услугите е 11.01.2025 г., съобщиха от общинската администрация.

Общата стойност на проект „Грижа в дома в Община Тунджа“ е 1 923 645,22 лева и е с предлага следните дейности за изпълнение:

Предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги, психологическа и рехабилитационна подкрепа, доставка на храна и хранителни продукти, заплащане на битови сметки със средства на потребителя, заплащане на битови сметки и заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите), предоставяне на информация за профилактика на здравето и значими заболявания, на над 220 лица, възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждане в домашна среда.

Потребителите желаещи да ползват интегрираните здравно-социални услуги по проекта, могат да подават заявления за включване лично или чрез упълномощено лице в Община „Тунджа“, пл. „Освобождение“ № 1, ет.1 в Административния център.   

За улеснение на кандидат – потребителите, документите за достъп до услугите са предоставени в кметствата на всички населени места и са публикувани на сайта на Община “Тунджа“. Срокът за подаване на документите на нуждаещите се от подкрепа в домашна среда не е ограничен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Четири от най-успешните тв игри в историята на световните формати дебютират в ефира на bTV

bTV придоби правата за създаване и излъчване на 4 от най-успешните развлекателни телевизионни игри в световен мащаб, съобщиха от медията. Това са топ продукциите „Коя е тази песен?“ (Name That Tune), “Помниш ли текста?” (Don’t Forget The Lyrics), „Колко ми даваш?“ (Guess My Age) и „Кажи честно“ (To Tell the […]