Samsung води при продажбите на смартфони, Apple остава на трето място

NetNews

Canalys представи доклада си за продажбите на смартфони в световен мащаб през втората четвърт на 2021 година. Освен наблюдавания ръст от 12%, можем да видим и леко разместване в класацията, което праща Apple на трето място в списъка.

Samsung продължава да води световния пазар при смартфоните, като отбелязва дял от 19% и ръст с 15% спрямо предходния отчитан период. На второ място вече се нарежда Xiaomi, където можем да видим 83% ръст и общо 17% от целия пазарен дял.

Третото място, както вече споменахме отива при Apple, където подобрение от едва 1% ги оставя с 14% пазарен дял, а след тях се нареждат Oppo и Vivo с по 10% и съответно 28% и 27% пазарен дял.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Банкова служителка крала пари от сметката на старица

За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в Димитровград ще бъде изправена пред Окръжния съд в Хасково 58-годишна банкова служителка. От окръжната прокуратура в Хасково съобщиха, че обвинителният акт срещу специалистката от "Банкови операции" вече е внесен обвинителен акт в наказателното деловодство на Темида, уточнява Marica.bg. Според разследващите […]