Skoda показа суперкар базиран на модел от 70-те

NetNews

Skoda представи няколко илюстрации на суперавтомобил с агресивен дизайн и футуристични форми, носещ името Vampire Mobile. Спортното купе е препратка към представената през 1972 година Skoda 110 Super Sport, която така и не влиза в производство.

Състезателният автомобил от 70-те е задвижван от задно разположен 1.1-литров бензинов двигател със 70 конски сили, който по-късно е заменен от друг агрегат със същия обем и мощност от 100 конски сили. Благодарение на него, Super Sport успява да развие 211км/ч.

Концептуалният модел от тази година не може да бъде сравнен с никой от настоящите модели на марката, като типично за прототип има големи джанти и гуми, а конкретният екземпляр не разполага с врати. За съжаление скиците едва ли някога ще бъдат представени в реален модел, но все пак ни дават ясна представа за това какво могат да направят от Skoda.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Гешев погна здравното министерство заради бума на COVID-19

ВАП изиска информация от здравното министерство какви действия се предприемат за ограничаване на разпространението на COVID-19 и на какъв етап е готовността за прилагане на трета ваксинационна доза на желаещите. „Предвид значително нарастващия брой на активни случаи на пациенти, заболели от Ковид-19, и във връзка с множество запитвания от граждани, […]