Sony и Honda създадоха нова автомобилна марка, ето как се казва

NetNews

Sony и Honda вече си сътрудничат в компанията Sony Honda Mobility, но сега обявиха името и на автомобилния бранд под който ще произвеждат коли. Той носи името Afeela и първият автомобил с неговото лого бе показан по време на изложението CES. Той се качи на сцената на ход и вероятно изненада много от присъстващите.

Новата кола всъщност се оказа концепта Vision-S, който от Sony представиха през изминалата година, но с променено лого в предната част. Двете компании не обясниха много за новото име, като единствено споделиха, че в корена на думата е използвано английското „feel”, което е в сърцето на мобилното преживяване, което компанията иска да достави на клиента.

Първата кола на компанията ще дебютира на пазара в началото на 2025 година и ще бъде последвана от начало на продажбите преди края на годината. През 2026 година се очаква да започнат и първите доставки в Северна Америка. Знае се още, че колата ще разполага и с 45 сензора в интериора и екстериора, а от Qualcomm ще допринесат за най-добрите процесори на пазара.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Христо Иванов: Работим сериозно по националните теми и на много хора им се иска да ни "закачат на ревера си"

Това е един от ходовете, с които се опитваме да удържим тягата на общинските съветници от ГЕРБ и БСП, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по повод искането на ДБ Пловдивският панаир да бъде обявен за местен паметник на културата. Целта на […]