Teрористите в Кашмир се активизираха заради американците

NetNews

От началото на операцията по извеждането на американските войски от Афганистан терористите в индийския щат Джаму и Кашмир са се активизирали, съобщава телевизия NDTV, предава Actualno.

По информация на източник от индийските специални служби, в последно време се регистрират регулярни опити за терористични нападения. „Всеки ден през последния месец се съобщава или за нападения срещу силите за сигурност със самоделни взривни устройства, или за нападения срещу политически лидери“, каза за телевизионния канал високопоставеният източник.

По негови данни, в долината на Кашмир да проникнали най-малко шест терористични групировки, които планират нападения срещу важни цели. Нивото на насилие в Джаму и Кашмир за последния месец се е увеличило значително.

Източникът отбелязва също,че около 300 терористи са се събрали отново в лагерите на прилежащата територия. „Ние също сме нащрек и сме готови“, каза събеседникът на NDTV.

Специалните служби на Индия проследяват внимателно информацията в социалните мрежи. След завземането на властта в Кабул от талибаните, в социалните мрежи в Кашмир са се появили поздравления по техен адрес. "Наскоро в Джаму и Кашмир се появи видео, което стана изключително популярно. В него няколко момчета, които са заминали за Афганистан, за да се бият заедно с талибаните, се връщат в окупирания от Пакистан Кашмир. Видеото показва, че те са посрещнати като герои", каза източникът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Икарди отново е вариант пред Ювентус

Нападателят Мауро Икарди е трансферна цел на италианския гранд Ювентус. В момента 28-годишният аржентинец е част от френския Пари Сен Жермен, като вече откри головата си сметка в шампионата с две попадения в три мача. Според информация на журналиста от “Кориере дело Спорт” Масимилиано Нероци в Ювентус вече работят по […]