Toyota представи триколесна електрическа тротинетка

NetNews

Водещият автомобилен производител в света, японската корпорация Toyota Motor, активно работи за създаването не само на електрически автомобили, но също така проектира и произвежда мобилни лични превозни средства. Индивидуалният електрически мобилен транспорт става все по -популярен и търсен в съвременните градове, гъсто наситени с превозни средства.

Високият риск от нараняване и честата поява на произшествия обаче предотвратяват широкото използване на двуколесни тротинетки, които дори са забранени за използване в някои райони, например в университетските кампуси. Така Toyota решава много от проблемите, присъщи на стандартните скутери с въвеждането на триколесния електрически вариант на тротинетка, напечен C + walkT.

Скутерът C + walkT, представен на официалния уебсайт на Toyota, е предназначен за движение в пешеходни зони, така че скоростта му е изкуствено ограничена и може да се регулира в диапазона от 2 до 6 км/ч. За потребители с опит са предвидени допълнителни настройки за увеличаване на скоростта на движение до 10 км/ч.

В допълнение към ниската си скорост, платформата C + walkT е оборудвана с три колела за стабилност на потребителя и за предотвратяване на инциденти. Друго предимство на устройството са неговите компактни размери (700 x 450 x 1 210 mm), което му позволява да заема място в пешеходната зона, сравнимо с площта, заета от обикновен пешеходец.

В системата за управление C + walkT има функция за откриване на препятствия, за да се избегнат сблъсъци. Когато сензорът открие препятствие в зоната на движение на скутера, скоростта автоматично се намалява до 2 км / ч. Удобният ергономичен волан позволява маневри, ускорение и забавяне с помощта на спирачни лостове. На волана има малък екран, който показва основните параметри на скутера: нивото на батерията и скоростта.

Електрическият тротинетка C + walkT се захранва от безчетков DC мотор, задвижване на предните колела и литиево-йонна батерия. Номиналната мощност на двигателя е 0,25 kW, а капацитетът на батерията, която е от т.нар. подвижен тип е 10.8 Ah. Пробегът с едно зареждане (без използване на специален режим на скорост) е 14 км. Времето за презареждане на батерията е 2.5 часа. Минималният радиус на завой на скутера е само 0.59 метра с възможност и за завъртане на място. Гумите в C + walkT са устойчиви на пробиване.

Производителят работи по модел C + walkT със седалка и по специален форм-фактор „теглич“ за инвалидна количка. Представеният модел може да бъде полезен и за хора, чиято работа изисква дълъг престой на крака или преодоляване на големи разстояния (пазачи, куриери). В допълнение, C + walkT може да се използва при посещение на музеи, паркове или за дълги обиколки на града. Моделът C + walkT в момента е на цена малко над 3000 долара (341 000 йени).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първият iPhone срещу първия смартфон с Android (ВИДЕО)

През 2007 година на пазара се появява първият iPhone, като едва ли е нужно да разказваме за революцията, която Джобс прави и останалото в съзнанието на мнозина фенове на Apple събитие с Джобс на сцената. Официално първият iPhone влиза в продажба през месец юни 2007 година, а само няколко месеца […]