Тръмп с поредно обвинение към Байдън

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън загуби контрол над икономическата ситуация в страната. „Байдън напълно загуби контрол над инфлацията, тя се върна към необуздани нива“, каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пред поддръжници в Джорджия.

По-рано Министерството на труда на САЩ публикува данни, показващи, че потребителските цени в САЩ са се повишили с 3,5% на годишна база през март. През февруари тази година тази цифра е била 3,2%, през януари – 3,1%, през декември 2023 г. – 3,4%, през ноември – 3,1%. На месечна база през март потребителските цени са се повишили с 0,4%.

В САЩ инфлацията се забави значително от юни 2022 г., когато достигна 40-годишен връх от 9,1%. Федералният резерв на САЩ, който служи като централна банка на страната, все още не е започнал да намалява основния лихвен процент, който остава 5,25-5,5%. Експерти смятат, че данните на Министерството на търговията за инфлацията най-вероятно няма да позволят на финансовия регулатор да намали процента през първата половина на тази година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Синът на Любо Пенев пред любопитен трансфер

Синът на Любослав Пенев – Николас, е попаднал в полезрението на Ботев Пловдив. Младокът прави добър сезон с екипа на Хебър. 19-годишният флангови футболист записа 24 мача за пазарджиклии в елита, като вкара 4 гола и добави една асистенция. Николас действа по дясното крило, но е използван и на левия […]