UEFA EURO 2020: Швеция би шута на Полша от първенството и спечели групата си

NetNews

Швеция победи Полша с 3:2 на "Газпром Арена" в Санкт Петербург в последен двубой от група Е на Евро 2020.

Мачът започна с "гол от съблекалнята" за шведите, които откриха резултата още във втората минута. Емил Форсберг се възползва от контраатака и насочи топката в обратния ъгъл за 1:0.

Полша отвърна с два последователни удара в напречната греда на Роберт Левандовски след центриране от корнер, но нападателят нямаше шанс да се разпише. До края на полувремето поляците натиснаха в търсене на изравнителен гол, но пропуснаха няколко възможности, най-добрата, от които, на Желински в добавеното време, но не завърши с попадение заради страхотна намеса на Олсен.

Второто полувреме започна с чудесни възможности и пред двете врати, но Желински и Криховяк (Полша) и Куайсон (Швеция) не успяха да преодолеят противниковите вратари.

Само за две минути между 59-ата и 61-ата обаче паднаха два гола. Първо Емил Форсберг се разписа за 2:0 в полза на шведите, а след него и Роберт Левандовски отбеляза попадение в мача (2:1). Пет минути по-късно това стори и бившият нападател на Лудогорец Якуб Швиерчок, но попадението му беше отменено заради засада след VAR.

Головата фиеста в Санкт Петербург продължи и Роберт Левандовски изравни резултата (2:2) в 84-ата минута, след като получи топката сам в наказателното поле.

Две минути преди изтичането на редовното време Левандовски опита центриране отляво, което се превърна в коварен удар. Топката тупна точно пред Олсен, който обаче съумя да реагира навреме и запази вратата си.

В 3-тата минута от добавеното време шведите организираха опасна контраатака, но пропуснаха да сложат точка на спора. Кулушевски намери Себастиан Ларсон, който стреля от границата на наказателното поле, но неточно. Секунди по-късно обаче Виктор Клаесон вкара за 3:2 и донесе победата за своята родина. Играчът на Краснодар нахлу в наказателното поле и преодоля Шчесни, за да оформи крайния резултат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Граничарят се самоубил на летище София заради кредити

Граничар се самоуби със служебния си пистолет, докато е на работа на летище София, заради дългове, пише "Телеграф". Това разкриха от прокуратурата и МВР, като посочиха, че трагедията се е разиграла в неделя около 11,30 ч., докато 41-годишният П. В. бил на смяна. Той се самопрострелял в главата в района […]