US eкипажи на F-15 Е се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево

NetNews

Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на летателната тренировка „Castle Forge 2021“, която започна от 18.10.2021 г., с участието на Военновъздушните сили и Сухопътни войски на Република България и сили и средства от 336-та бойна ескадрила от състава на 4-то бойно крило на американските Военновъздушни сили от щата Северна Каролина, съобщи armymedia.bg.

„За 16 години, от 2006 г. насам, авиобаза Граф Игнатиево е домакин на повече от 20 българо-американски летателни тренировки с участието на сили и средства на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и формирования от Националната гвардия на САЩ“, припомни в словото си бригаден генерал Николай Русев, командир на авиобаза Граф Игнатиево и допълни: „Тази летателна тренировка е поредната крачка напред в развитието на нашето ползотворно сътрудничество, което доведе до реални резултати, а именно повишаване на нивото на оперативна съвместимост, подобряване на летателната подготовка на българските екипажи, както и разработването на стандартни оперативни процедури, техники и тактики в съответствие със стандартите на НАТО.“

Генерал Русев пожела на всички участници успешно и безаварийно изпълнение на съвместните задачи. От своя страна, майор Бронко Мангано, заместник-командир на американските участници за периода на летателната тренировка, благодари за гостоприемството на българската страна и потвърди, че летейки заедно, крило до крило, българските и американски Военновъздушни сили задълбочават партньорството си и приносът към колективната отбрана на НАТО.

Това е първото пребазиране на територията на нашата страна на личен състав и техника от авиобаза „Сиймур Джонсън“, които в рамките на настоящата седмица ще проведат съвместни тренировъчни действия с изтребителите МиГ-29, учебно-бойните самолети L-39ZA и самолети Су-25, както и зенитно-ракетни формирования от Военновъздушните сили и Сухопътните войски.

Изпълнението на съвместни тренировъчни задачи с формирования от САЩ е в интерес на задълбочаване на българо-американското сътрудничество и повишаване на оперативна съвместимост между армиите на двете страни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Томас Тухел: Малмьо е отбор, който вярва в собствените си възможности

Томас Тухел отдаде заслуженото уважение на тима на Малмьо преди неговият Челси да приеме шведския тим на своя „Стамфорд Бридж“ в Шампионската лига, като посочи местната философия към живота за основен аргумент. „Генерално Малмьо е отбор, който вярва в себе си. Те практикуват определен стил и са убедени в него. […]