Васил Тончев: При нови избори може да се появи сериозна опозиционна партия

NetNews

„Ако се отиде на парламентарни избори, най-вероятно ще се появи сериозна опозиционна партия. Дали ще е движение „Трети март“ или нещо друго, но лявоцентристка партия.. Просто ситуацията е узряла за такова нещо и ако има парламентарни избори, тя ще се появи.“

Това прогнозира в студиото на Euronews Primetime социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев.

„Просто европейските избори не са достатъчно предизвикателство, за да се извърши такава промяна в електоралния естаблишмънт на страната“, посочи той.

Така че тази партия, дори и да не е президентска, а да е пропрезидентска, виждаме, че се концентрират много сериозни политически субекти и сериозни сили в тази посока.

При всички случаи подобна партия би влязла в парламента и би излъчила евродепутати, прогнозира Тончев.

„Ще намали количествено просто присъствието на сегашните участници в парламента“, посочи той.

По неговите думи съдебната реформа е причината на разногласието между ПП-ДБ и ГЕРБ при преговорите за продължаването на досегашното управление.

Според социолога управляващите са изгубили обратната връзка с електоралните намерения и ще има много сериозни промени в избора на хората.

Тончев смята, че с поведението си управляващите пращат държавата в хаос в момент, който е изключително важен за България, включително по отношение на стремежите на страната ни за членство в Шенген и еврозоната.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Всички резултати и голмайстори в плейофите за Евро 2024

Изиграха се полуфиналните плейофи, които ще определят последните три отбора участници на Европейското първенство в Германия идното лято. Предстоят и финалните срещи, които са на 26 март, вторник. Полша премаза с 5:1 Естония, а в срещата Якуб Пьотровски се отличи с уникален гол. В другия двубой от поток „А“ Уелс […]