Volkswagen ще се откаже от надениците си, които се продават по-добре от автомобилите

NetNews

До 2025 г. столовете във фабриките на Volkswagen напълно ще изоставят фирмените колбаси currywurst и ще преминат към вегетарианско меню. Първият ще бъде столовата във Волфсбург, която ще замени месните ястия със зеленчукови и бургери с патладжани, като това ще се случи още в края на август.

Решението е странно, защото, според резултатите от няколко години, именно фирмените наденички са най-продаваният продукт на Volkswagen. Засега забраната ще засегне само бюфета, който се намира в централата на компанията. Изпълнителният директор на марката обсъди въпроса с готвача на Volkswagen и е взето решението да изберат по-здравословната вегетарианска храна.

Номинално къривурста няма да изчезне от менюто, но новите такива продукти ще представляват вегетарианска наденица. Глобалната цел на мениджмънта е цялостното подобряване на здравето на служителите чрез промяна на менюто – компанията иска да намали обема на месните продукти и да увеличи броя на ястията от зеленчуци.

В същото време самите служители на компанията са доста скептични към тези промени. Наскоро работници от монтажната линия на Golf във Волфсбург подадоха колективна жалба до профсъюза, след което наденицата беше върната в менюто.

Германският автомобилен производител произвежда самостоятелно currywurst във фабриката си във Волфсбург от 1973 г. Компанията произвежда повече от 18 хиляди наденици на ден и те дори имат собствен номер в каталога с резервни части, като всеки пакет носи маркировката VW Original Part, което означава „оригинална част на Volkswagen“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Репортери без граници": БНТ е нарушила закона – дала е повече предизборно ефирно време на ГЕРБ

Обществената телевизия БНТ, финансирана с парите на данъкоплатците, е нарушила законовите си задължения при отразяването на предизборната кампания за извънредния вот на 11 юли, като е допуснала преимуществено отразяване на ГЕРБ. Това се казва в позиция на международната неправителствена организация "Репортери без граници" (RSF), която призовава 46-ото Народно събрание да […]