Xyдожникът Петър Станимиров създаде страшна повест, вдъхновена от българския фолклор

NetNews

Две деца, заченати в грях, трябва да оцелеят. Сами и привидно беззащитни, те се лутат в пущинака и търсят пътя към своето неясно бъдеще. По петите им е техният баща – свиреп, безмилостен, жаден за кръв и подвластен на древен демон, обсебил душата му. Закрила ще открият у своята майка – свръхестествено създание, което съществува между този и онзи свят. Предстои им сблъсък със самата съдба!

„Денят, в който мама отиде на небето“ е приказно-страшна повест за възрастни, която има силата да шокира и омагьосва. От една страна, защото е силно повлияна от светлината и мрака на българския фолклор. От друга, защото е дело на легендарния художник Петър Станимиров, който не само е нарисувал, но е и написал увлекателно това несравнимо и странно приключение, което силно напомня на славянска комбинация между Стивън Кинг и тъмната половина на Нийл Геймън.

Новината за появата на „Денят, в който мама отиде на небето“ беше разпространена по-рано днес в социалните мрежи, където самият Станимиров използва личния си профил, за да сподели: „Напук на тази проклета година, преизпълнен със свободно време и любов, се захванах и написах една приказка за възрастни, мухата на която бръмчеше нахално в главата ми цели девет години.“ Художникът признава, че още миналата година, докато е слагал финалните щрихи по оформлението на хорър комикса „Седем градски гряха“ на Благой Д. Иванов, вдъхновението го е сграбчило и не го е пуснало, докато не е довършил и последния ред, а също и последната илюстрация по новия си проект.

„Денят, в който мама отиде на небето“ ще излезе от печат на 15 декември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

АПИ обяви поръчка за първите 75,6 км от АМ „Русе - Велико Търново“

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществената поръчка за определяне на изпълнители за изработване на технически проекти и строителството на първите 75,6 км от автомагистралата „Русе – Велико Търново“. Тръжната процедура е в две обособени позиции. В първата е участъкът от Русе до Бяла, а във втората обходния път на град Бяла. […]