За Великден: Гърците ще купуват агнешко и бензин от нас

NetNews

За Великден, който тази година е с един месец по-късно от католическия, много гърци ще пазаруват агнешко от България. Причината е, че повечето местни производители са решили тази година да изнесат на по-висока цена продукцията си за Италия за католическия Великден.

Днес – месец преди празника, на гръцкия пазар агнешкото е дефицит, а където го има е на много висока цена, съобщават местни медии.

Друга причина за дефицита е и отгледаните по-малко агнета. Причината за това се крие във високата цена на фуражите и повечето разходи за отглеждане.

Гърците също споделят, че или няма да купуват агнешко за Великден, или ако го направят, то ще е в по-малки количества спрямо минали години.

Според гръцки медии, много гърци предимно от северната част на страната, ще дойдат на пазар в България. Тук не само ще купят по-евтино месо, но и на връщане към родината ще заредят с по-евтин бензин.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Петър Кънев: В НС досега не е имало такъв хаос и аматьорщина

„В последните 9 месеца това Народно събрание преливаше от пусто в празно. Аз съм един от хората със сериозен опит в българския парламент и такъв хаос, такава аматьорщина и такава липса на професионализъм досега не е имало. Почти не е имало закон, който да се приеме и който 2-3 пъти […]