Защитеното жилище за деца в Ямбол отпразнува 10 години от създаването си

NetNews

С музикални изпълнения и театрална постановка, младите обитатели и персоналът на Защитеното жилище в Ямбол посрещнаха десетата годишнина от разкриването на тази социална услуга в града. Искрени благодарности заслужиха управителят Росен Русев и всички социални работници, които вчера отбелязаха и Световния ден на социалния работник. Защитеното жилище бе открито през 2014 г., заедно с три центъра за настаняване от семеен тип.

Центровете и защитеното жилище предоставят всички необходими условия за нормален живот, обучение и рехабилитация на младите хора в неравностойно положение. За тях се грижат 40 възпитатели, медицински работници, психолози и помощен персонал.

През 2009 г. пък бившето училище „Страшимир Кринчев“ бе преустроено в първия в България Комплекс за социални услуги, където бяха разкрити други 4 социални институции. Също вчера там бе отслужен празничен водосвет от енорийския свещеник отец Стоян за здравето на всички социални работници.

Изграждането на социалните заведения бе финансирано по спечелени от община Ямбол проекти по оперативната програма „Регионално развитие“ на Европейския съюз. Към общината функционират общо единадесет центъра за социални услуги и един домашен социален патронаж. Служителите,  които са ангажирани в тях, са 213. 

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ливърпул официално обяви важно назначение в клуба

Ливърпул официално се похвали с назначаването на нов спортен директор в клуба. Става въпрос за Ричард Хюз, който e бивш шотландски национал, работеше в Борнемут, като свърши изключително добра работа при „черешките“. В края на сезона той ще напусне настоящата си позиция, за да се заеме с важната роля на […]