Здрави сблъсъци ни очакват днес в Лига Европа

NetNews

Дойде време за първите мачове от полуфиналите на Лига Европа, които ще се проведат тази вечер с начален час 22:00. Става въпрос за сблъсъците Рома – Байер (Леверкузен) и Марсилия – Аталанта.

Определено наглед по-интригуващ е сблъсъкът на “Олимпико” между двамата млади наставници Даниеле Де Роси и Чаби Алонсо, които впечатляват с работата си начело на своите отбори. Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 преобрази “вълците” както откъм игра, така и откъм резултати, а освен това в миналия кръг на турнира поднесе изненада с отстраняването на Милан. От друга страна, първенецът с Испания от Световното първенство през 2010 г. изведе “аспирините” до историческа първа титла в Бундеслига и няма загуба в рекордните 46 мача през този сезон. Надеждите в Леверкузен са за требъл в края на кампанията, но за да запази шансове за тази цел, тимът трябва да отстрани “джалоросите”.

Мачът на “Велодром” обаче не бива да бъде подценяван. Домакините от Марсилия може и да са колебливи в изявите си през този сезон, но са много стабилни на своя стадион, на който имат само една загуба от началото на кампанията: 0:2 от Пари Сен Жермен в края на март. Освен това тимът не веднъж е продължавал напред в евротурнирите, въпреки че е бил в ролята на аутсайдер. Междувременно, в Аталанта мечтаят за първи финал в състезанията на УЕФА в клубната история. Бергамаските напълно си заслужиха участието на полуфиналите, след като отстраниха големия фаворит за трофея Ливърпул. Също така съставът на Джан Пиеро Гасперини се бори за място в топ 5 на Серия А и ще играе финал за Купата на Италия срещу Ювентус.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Спортът по ТВ в четвъртък (2 май)

08.00 Голф, Европейски тур МАХ Спорт 1 13.00 Тенис, турнир в Мадрид МАХ Спорт 1 14.45 Снукър: Световен шампионат в Шефилд, полуфинал Евроспорт 1 16.30 Колоездене: Обиколка на Испания, пети етап, жени Евроспорт 2 18.45 „Хебър“ – „Лудогорец“ Диема спорт 19.45 Баскетбол, „Олимпиакос“ – „Барселона“ МАХ Спорт 4 20.45 Снукър: […]