Жълт код за значителни валежи от дъжд в Ямбол на 12 март

NetNews

За утре, 12 март, е обявен жълт код за значителни валежи от дъжд в Ямбол и още 7 области. Прогнозите са за количества от 25-30 мм.

Утре ще се задържи облачно, с временни прекъсвания ще продължи да вали. Повече по количество ще са валежите на места в източната половина от страната и на отделни места в южните райони ще прегърми. Привечер в Северозападна България валежите ще спрат. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен. В източните райони ще продължи да духа до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София – около 14°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 1800 m – от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6°, на 2000 m – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни по количество. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Освен за Ямбол, жълт код е обявен за следните области – Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Хасково, Кърджали, Смолян. През следващите дни ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма сигнали за оказвано влияние над магистрати пред инспектората на ВСС

Пред инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по повод съществуването на т. нар. клуб SS, стопанисван от Мартин Божанов с прякор „Нотариуса“, се посочва в позиция на инспектората. От институцията информират, че за съществуването на такъв клуб са разбрали от публикации […]