Александър Радулов: Невежеството е бедствие, а не земетресението

NetNews

Земетресението не е бедствие, бедствие е невежеството. Това заяви в „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS доц. Александър Радулов. „Аз бях шокиран, че Законът за защита от бедствия определя земетресението и наводнението като бедствие. Природното явление, няма как да бъде бедствие”, обясни Радулов. Той коментира сеизмичните процеси в страната. „Нямаме основание да смятаме, че предстои голямо земетресение”, подчерта той.

Според него разлома в долината на Струма е бил разкопан от френски екип, който установява, че предишното земетресение, от величината на това през 1904 година, се е случило преди повече от 10 000 години.

Андреев уточни, че Софийска община е финансирала пилотно проучване, за да се намерят следите, където земната повърхност се размества, при големите земетресения. Екипът е успял да ги набележи, но работата е спряла до там.

Според Андреев Турция има добра геоложка служба, а страната работи с науката изключително добре.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Прокуратурата решава за обвинение срещу полицая от стрелбата с убития в София

Софийската градска прокуратура ще обяви дали и за какво ще обвини полицая, застрелял след гонка 18-годишен младеж, предаде NOVA. Вчера стана ясно, че другите двама задържани са признали за грабежа и нападението над две момичета край столичен хотел. Показали са и къде са изхвърлили раницата, след като взели пари и […]