Ангел Найденов: Не виждам мирно решаване на войната в Украйна

NetNews

Бившият военен министър Ангел Найденов не вижда мирно решаване на войната в Украйна, очаква скоро контраатака от страна на Киев.

„Над 300 000 етнически българи има в Украйна, част от тях са на територията или на границата на военния конфликт. Видях, че става дума за българин, който е украински гражданин, но българин по произход, вероятно. Да видим да не стане като димката на НСлС на Руската федерация за българската следа за взривяването на Кримския мост“, заяви той пред Bulgaria ON AIR.

„От украинска страна има информация за завършена подготовка за контраофанзива – получили са над 1500 бойни машини, над 200 тежки танка, 98% от нужните боеприпаси, МиГ-20 от Полша и Словакия. Остава въпросът кога, как и къде ще бъде осъществена тази контраофанзива. Мирът се разглежда като резултат от победа, а не от преговори“, убеден е ексминистърът на отбраната.

Найденов цитира независими анализатори, които смятат, че руската офанзива не просто е в застой, а пред провал:

„Данните показват, че руските части нямат териториален напредък и освен овладяването на малък глад, северно от Бахмут, нямат териториални придобивки“.

Найденов коментира и теориите за руска следа в атентата срещу главния прокурор: „От една страна е ясно, че ако Путин дойде в България, той ще бъде арестуван. От друга страна, прокуратурата обяви проверка на изпълнението на санкциите срещу Русия“.

Найденов призова случаят да бъде разследван максимално и на обществото да бъде представена цялата истина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще обменяме студенти с Република Южна Африка

Снимка: БГНЕС България и Република Южна Африка ще си сътрудничат в областта на висшето образование. Министерският съвет одобри проект на Програма между правителствата на двете държави, съобщават от правителствената пресслужба. Така за първи път ще бъде създадена нормативна рамка за сътрудничество във висшето образование. Предвиждат се обмен на студенти и […]