Анкара: Предложението на Путин за газов хъб в Турция трябва да бъде обсъдено

NetNews

Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви днес, че е твърде рано да се коментира предложението на руския президент Владимир Путин за европейски газов хъб в Турция, но добави, че въпросът трябва да бъде обсъден, предаде Ройтерс.

В изказване на конференцията „Руска енергийна седмица“ в Москва Путин и ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер предложиха създаването на газов хъб в Турция.

Путин заяви, че Русия би могла да пренасочи доставките, предназначени за повредените тръби на „Северен поток“ към Черно море, за да създаде хъб в Турция или дори да използва неповредената част от „Северен поток 2“ за доставки за Европейския съюз.

Дьонмез заяви, че за първи път чува за предложението, и добави, че е твърде рано да се прави оценка.

За първи път чуваме за въпроса за снабдяване на Европа по алтернативни маршрути, споменати от президента Путин в речта му. Затова е твърде рано да се прави оценка, каза той.

Този вид международни проекти се нуждаят от съответна оценка, трябва да се обсъдят търговските аспекти, добави Дьонмез.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тбилиси: Глупости, Грузия не е свързана с взрива на Кримския мост

Грузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и не е регистрирала превозване на експлозиви в камион през своя територия, заяви днес грузинският заместник-министър на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе, цитиран от ТАСС. „Грузия няма нищо общо със случая. Както транзитните, така и нетранзитните товари в Грузия преминават митнически контрол, […]