Асен Балтов от ГЕРБ-СДС остава лекар, отказа депутатското място

NetNews

Асен Балтов от ГЕРБ-СДС остава лекар, отказа депутатското място

Снимка: архив, БГНЕС

Още преди да бъде обявен официалният списък с депутатите в 49-ото Народно събрание, един от кандидатите се отказа от мястото си. Това е бившият директор на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов от ГЕРБ-СДС.

Във фейсбук страницата си Балтов благодари на всички, които са го подкрепили и заявява, че е избрал професията си на лекар пред депутатския пост.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха като кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 49 НС. Поради нормативни ограничения, обаче народният представител няма право да бъде на друг трудов договор, дори и да е лекар. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, защото считам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар-ортопед травматолог“, написа той.

Окончателният списък с депутатите в следващия парламент ще бъде обявен до 9 април, неделя, припомня БНТ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Израелската полиция предизвика сблъсъци в джамия в Ерусалим

Сблъсъци между израелската полиция и богомолци избухнаха в джамията „Ал-Акса“ в Йерусалим в сряда сутринта. Властите обявиха, че са нахлули в храма, за да разпръснат „агитатори“. Палестинското ислямистко движение „Хамас“ определи действията на полицията като „безпрецедентно престъпление“. Израелската полиция заяви, че е влязла в джамията, за да разгони „агитаторите“, които […]