Байдън произнесе коледно обръщение към американците

NetNews

Президентът Джо Байдън произнесе коледно обръщение от Белия дом, като пожела на все по-разединената Америка „ново начало“, включително прочистване на „отровата, която зарази нашата политика и ни настройва един срещу друг“, предаде БГНЕС.

Лидерът на демократите наскоро зае по-агресивна позиция срещу опозиционните републиканци, но за Коледа празничното му послание беше съсредоточено върху темите за помирението и единството. „Надявам се този коледен сезон да отделим няколко момента на тих размисъл, да намерим тази тишина… в сърцето на Коледа и наистина да се погледнем“, каза Байдън от празничен Белия дом, украсен с дървета, гирлянди и бели светлини. „Не като демократи или републиканци. Не като членове на червения екип или на синия екип. А като това, което наистина сме, сънародници американци, събратя, човешки същества, които трябва да бъдат третирани с достойнство и уважение“.

80-годишният мъж често говори в началото на своя мандат за необходимостта от помирение на фона на раздора, останал след президентството на Доналд Тръмп. Връщайки се към тази тема, пламенният католик отправи послание на съпричастност и спокойствие. „Никой никога не може да знае през какво преминава някой друг, какво наистина се случва в живота му“, каза Байдън, докато приканваше американците да „разпространят малко доброта“ тази Коледа.

Преди 50 години Байдън загуби първата си съпруга и малката си дъщеричка в автомобилна катастрофа малко преди Коледа. Той напомни на американците, че освен радост, „Коледа може да бъде време на голяма болка и ужасна самота“.

Президентът наскоро постигна законодателни успехи, както и междинни избори, които се оказаха по-добри за демократите от прогнозите. Очаква се той да вземе дългоочакваното решение в началото на новата година дали ще се кандидатира отново за президент през 2024 г., след като обсъди своето бъдеще по празниците със семейството си.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Христанов: Ще говорим с всички, които имат желание, няма да върнем никого

Път напред има, възможност за подкрепа – също. Трябва да изпълним прозрачна процедура с публични предложения. Ще говорим с всички, които имат желание, и няма да върнем никого. Това заяви Иван Христанов от „Продължаваме Промяната“ за „Твоят ден“. По думите му две формации са изпратили своите приоритетни законопроекти за създаване […]