Бакалов: Борисов управляваше и когато Орешарски беше премиер

NetNews

Свикналите с българския политически модел на кражби веднага обвиниха „Продължаваме промяната“, че са дошли „да крадат“. Идеята, че няма начин някой да влиза във властта за друго, освен да краде, е повсеместна у нас. И на тази база лесно се вярва на спекулации. Така правителството изкара само 6 месеца. Още от първия му ден лоялни (или по-скоро подвластни) на Борисов медии правеха всичко възможно да дискредитират новото правителство (което впрочем беше коалиция от 4 партии, не на „умно-красивите“).

С помощта на медиите моделът Борисов оцеля 12 години. Той управляваше и в онази година, в която премиер беше Орешарски. Тогава медиите щедро обслужваха протестите и бабуваха на коалиция на „умно-красивите“ с „грозно-крадливите“ (последния израз е на колегата Ясен Бориславов). За да ги възседне Борисов. Той се върна с тяхна помощ. И сега се опитва да оцелее с помощта на ИТН.

Банкянско-сарайско-диванна коалиция може и да направи правителство. Но няма да живее в същия комфорт, в който живееше Борисов 12 години. И в това трудно време. За такава коалиция мечтаят освен Борисов и всичките социолози, политолози, анализатори, водещи и отбор мисирки, някои от които ядат от ръката му. Но този път няма да изтрае дълго и като падне, ще боли повече от предишния път.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кадиров недоумява защо никой не подкрепя окупаторите в Украйна: Одекабешники, защо мълчите?

Лакеят на руския президент Владимир Путин – чеченският лидер Рамзан Кадиров – недоумява защо страните от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКБ) не подкрепят руската военна агресия срещу независима Украйна. На 24 февруари руската армия, по заповед на Владимир Путин, започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и […]