Безпрецедентно решение! Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети

NetNews

Британската централизирана система за прием във висшите училища взе безпрецедентно решение да удължи срока за кандидатстване до 29 януари заради пандемията. Така към обичайния срок – 15 януари, се добавят нови две седмици, от които кандидат-студентите могат да се възползват.

Университетите на Острова са започнали изключително рано кандидат-студентската кампания – още в началото на септември, там се кандидатства по-рано от останалите държави, поясни пред БНР Стефка Златева, мениджър „Университети в чужбина“ на проект „Световно образование". По думите ѝ това удължаване е „добре дошло за всички, които все още не са решили и обмислят да кандидатстват там“.

Решението за удължаване на срока е взето след поредния локдаун във Великобритания, както и заради отлагане на матурите на зрелостниците там. Няма промяна в академичните изисквания за вида на документите, които се представят за кандидатстване в удължения срок – оценка от училище, мотивационно писмо, езиков сертификат.

За да се кандидатства за виза лицето вече трябва да е официално прието в университета, уточни Стефка Златева в предаването „Преди всички“. Новото е допълнителна здравна застраховка, която ще бъде годишна и ще дава достъп до медицинско обслужване на бъдещите студенти във Великобритания.

Вече близо една трета от британските университети са потвърдили, че замразяват и запазват финансовите условия за студенти от Европейския съюз, съобщи Златева. Таксата за обучение при тях остава около 9 250 британски лири годишно за целия период на обучение. Тя коментира, че това е доста сериозно финансово облекчение на фона на стандартната такса за международни студенти от порядъка на 18-20 хиляди паунда.

Голяма част от университетите на Острова са започнали да предлагат и доста гъвкави условия по отношение на общежитията за студентите, които вече се обучават, отбеляза още Стефка Златева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васил Божков: Половината гласоподаватели са елиминирани

Предизборният пазарлък започна. Вече елиминираха половината гласоподаватели – българите, живеещи в чужбина, които не могат да купят или уплашат. Не слушайте какво говорят, гледайте какво правят. Това коментира обвиняемият бизнесмен Васил Божков в социалните мрежи. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина