Берлин: Навални трябва да бъде освободен незабавно!

NetNews

Критикът на Кремъл Алексей Навални трябва да бъде освободен незабавно, заяви в понеделник германският външен министър Хайко Маас.

Според него задържането на Навални е "напълно неразбираемо".

"Русия е обвързана от собствената си конституция и от международните задължения към принципа на върховенството на закона и към защитата на гражданските права", посочи Маас, цитиран от Ройтерс.

"Тези принципи, разбира се, трябва да се прилагат и към Алексей Навални. Той трябва да бъде освободен незабавно", подчерта германският външен министър.

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол.

Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални, който е на 44 години, още при пристигането му в Русия. Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условията на условната си присъда. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

Съветникът по национална сигурност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън – Джейк Съливан беше първият официален представител, който разкритикува хода на Русия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

РЗБ: Застрашен е животът на използващите моста между Ямен и Четирци

В офиса на ПП „Републиканци за България“ – Кюстендил, получихме множество сигнали за замърсяване с отпадъци около моста свързващ селата Ямен и Четирци, които е възможно да са нарушили конструктивната цялост на съоръжението и да причинят сериозни последствия върху живота, здравето и имуществото на използващите го, съобщават от партията. "Мостът […]