Близо 2000 контрабандни парфюма са иззети на Митнически пункт „Лесово“

NetNews

Близо 2000 контрабандни парфюма са открити при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт „Лесово“, съобщават от Агенция „Митници“. Според първоначалната експертиза, общата стойност на недекларираната стока е 51 939 лева.

Недекларираните 1950 парфюма с обозначения на световни марки са иззети от митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас.

На 04.04.2022 г. превозното средство с чужда регистрация пристига на МП „Лесово“ на входящо трасе от Турция. По документи камионът е превозвал 25 колета с ламиниран паркет от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът – румънски гражданин с инициали N.F., е обявил, че не превозва други стоки, различни от декларираните в представените документи.

При извършената проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват зони с подозрителна плътност между стоката. В хода на контролните действия са открити в товара недекларирани кашони, съдържащи общо 1950 опаковки с парфюми във флакони по 70, 90 и 100 ml с обозначения на световни марки, сред които Chanel, Dior, Armani, Lancome, Givenchy, Hermes и др.

Според първоначалната експертиза от вещо лице общата стойност на контрабандните парфюми е 51 939 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Различни мнения в коалицията за офертата за вторите Ф-16

Темата с новата оферта за Ф-16 разбуни духовете в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС. Почти всички партии от управляващата коалиция направиха коментар за новата оферта за нови 8 самолета Ф-16. Мненията по цената на самолетите бяха различни, но всички бяха категорични, че трябва да модернизираме Въоръжените си сили. Благовест […]