Богдан Кирилов: Ваксинацията с „АстраЗенека“ отново е разрешена

NetNews

Ваксинацията с препарата на "АстраЗенека" у нас отново е разрешен. Това заяви на брифинг директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фар. Богдан Кирилов, цитиран от "Труд".

"Отношението полза-риск продължава да е положително и няма пречки всички държави в ЕС да продължат ваксинацията с препарата", добави той. Кирилов допълни, че при направената аутопсия в Пловдив не се доказва връзка между ваксината причината за смърт. При починалата жена няма открити тромби.

Преди минути Европейската агенция по лекарствата (EMA) потвърди, че ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" и Оксфордския университет е сигурна и ефективна. EMA също така потвърди, че ползите от препарата надвишават рисковете.

На 12 март премиерът Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на "АстраЗенека" да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността ѝ. Това стана ясно на работно съвещание, свикано от министър-председателя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спайк Лий ще бъде председател на журито на фестивала в Кан

Американският режисьор Спайк Лий ще бъде председател на журито на 74-ия Кинофестивал в Кан през месец юли. Лий ще стане първият чернокож, който ще заеме този пост в историята на най-престижния кинофорум. Спайк Лий трябваше да оглави журито миналата година, но пандемията попречи на провеждането на кинофорума. Подготовката на 74-ото […]