Бойко Борисов: Радев е праволинеен човек, сега който не го хули е лош

NetNews

На извънреден брифинг Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще подкрепят санкции на ЕС срещу ядреното гориво от Русия, тъй като партията е работила активно за диверсификация на горивото за двата ни ядрени реактора, „така че да се откъснем от ядрената зависимост“ от Русия.

„Струва ми се достта странно тези, които клечаха пред президентството, когато Радев беше много ясен: „Крим е руски“, а ние издигнахме проф. Герджиков за кандидат-президент. Колегите от ДБ ходиха същите, които днес говорят за протест, да клечат, да се молят срещу нас. И го подкрепиха. Не си подкрепиха Лозан Панов, един достоен адвокат. И техните остри декларации пред президентството не значат абсолютно нищо. Ние сме се борили от първия ден. И искам да ги питам: Когато обявяват протест днес искат ли и ние да отидем, и аз да отида, и да вдигна един юмрук от другата страна, както те направиха в деня, в който нашето правителство вкара България в Еврозоната?“, коментира Борисов.

„Две години ПП управляха – нищо. Аз съм ви вкарал в Европейския банков съюз и в чакалната на Еврозоната. Вие две години къде ни вкарахте, освен в криза с горивата, в криза с тока, в криза с инфлацията, в криза, в криза, в криза. Радев си е такъв. Той си обяви, че Крим е Руски, следва си тази политика. Виновниците не в президентството. Виновниците са пред президентството“, заяви лидерът на ГЕРБ и добави, че ако ГЕРБ, ПП и ДБ бяха направи Евроатлантическа коалиция, диверсификацията на България вече щеше да е започнала.

„Радев ще им каже: „Ми защо не направихте правителство, бе, бъзльовци? Защото ви е хубаво да си седите на топло, да си ходите по чужбина. Да имитирате якаква дейност. А аз така го виждам, така съм казал.“

„Сега, който не охули Радев, ще стане лош. Но когато ние издигахме кандидати срещу Радев да не стане президент, те отидоха и го подкрепиха“, припомни Борисов. „Толкова ли кратка памет имате?“

„Когато правителството на Христо Иванов взимаше по 1 лв отгоре на всеки литър, ние бяхме лошите. А който яде баницата, по 300 млн. лева на месец, няма кой от вас една думичка да опонира. Ще ви заведа сега по бензиностанциите. Има по-кръвопролитна война, само Киро и Асен ги няма и цената е с един лев по-ниска. Точно толкова, колкото ви казах“, заяви бившият премиер пред журналисти.

„Радев е праволинеен човек, това е неговото разбиране“, каза още той.

„Кой внесе закона за Северна Македония, кой внесе закона, за да изгони посредниците, кой помага най-много на Украйна, кой мисли за истинска диверсификация“, добави лидерът на ГЕРБ. „Отидох и купих 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис“, уточни той и добави, че веднага трябва да се инвестира, не само да се взима инвестиционна такса, за да може веднага да се черпи, защото това е диверсификацията.“

„Нашата конституция е такава, дали сме цялата власт на Радев, и той добре се справя“, отбеляза Борисов. Той е категоричен, че „Да, България“ не искат да носят отговорност и не искат да има правителство. „Никой не е мечтал в България да има такава еднолична власт“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Кого обслужвате“, обърна се Борисов към колегите си от другите партии.

Към журналистите той се обърна с думите: „Вие цял ден търсите реакцията на ГЕРБ, защото другите имали реакции. Нашата реакция беше на изборите.“

Лидерът на ГЕРБ заяви, че трябва да бъде направено правителство. „Искаме да имаме евроатлантическа политика“, посочи той.

„Ние сме готови да направим с четирите партии заедно коалиция, четири са евроатлантическите партии. Ако влезе и „Възходът“, ставаме пет. Темата за газа и находищата – подписваме и се договаряме. 10-15 неща има, които са важни за хората и те са за години напред. Инвеститорите трябва да знаят, че две трети от депутатите ги подкрепят. Те, ако са в парламента, това означава, че зад тях стоят български граждани“, уточни Борисов.

„Целият проблем на ГЕРБ дойде, че ние нямаме опозиция. Ние бяхме толкова силни. Това беше на практика преяждане с власт, както го наричат на политически език. Това е истинският проблем, защото силната демокрация изисква силна опозиция“, смята той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фирми от САЩ, Катар и Египет искали да ни продават газ през Турция

В близките дни предстои да бъдат обявени търгове за дългосрочни газови доставки в рамките на договорения с турската компания БОТАШ капацитет до 1.5 млрд. куб. м годишно до 2036 г., обяви служебният енергиен министър Росен Христов в петък в интервю за БНТ. Той обаче не каза какво става с обявената […]