Бунт в БСП от Търновско срещу Явор Божанков

NetNews

Кметове и председатели на общински съвети от БСП в област Велико Търново бойкотират Областния съвет на партията и отказват да участват в подреждането на кандидат-депутатската листа с водач юристът Явор Божанков, представител на гражданската квота.

Членовете на Областния съвет на БСП от Свищов, Полски Тръмбеш, Златарица, Елена, Сухиндол, Павликени и част от Велико Търново не приемат решението на ръководството на партията водачът на листата в региона, където е основано социалистическото движение у нас, да е от гражданската квота. Те излязоха с позиция, в която се посочва, че няма да участват в подреждането на листата.

Позицията излиза след отказа на световната шампионка по стрелба Весела Лечева да участва в изборите, след като за втори път тази година беше пренебрегната пред Явор Божанков да е водач на листата във Велико Търново.

В позицията представителите на областното ръководство на БСП от 7 от 10-е общини в региона заявяват:

„Областният съвет на БСП Велико Търново няма да бъде гуменият печат, който ще подпише вредните за партията ни решения на националното ръководство“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Служебният министър-председател разпредели ресорите на вицепремиерите

Служебният министър-председател Стефан Янев разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от пресслужбата на правителството. Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще координира работата на […]