Комисия ще ревизира управлението на Борисов

NetNews

Депутатите от „Изправи се! Мутри, вън!“ са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за комисия по ревизия на управлението на премиера Бойко Борисов, заяви пред БНТ съпредседателя на коалицията Мая Манолова, цитирана от Епицентър.бг.

„Не е лошо, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всеки път. Всеки, който е решил да участва в политическия процес, иска или не иска, става политик. Хората са чувствителни и затова реакцията срещу непремерено изказване е бурна. Темата е затворена. Ще имаме силна, подготвена, категорична парламентарна група“, изтъкна Манолова.

Тя сподели, че от коалицията ѝ са разговаряли с партията на Слави Трифонов.

„Те ще подкрепят този проект за решение… Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър“, посочва Манолова.

Лидерът на „Изправи се! Мутри, вън!“ заяви, че от коалицията ще настояват парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз.

Коалицията е готова и с предложението за промени в Изборния кодекс, допълни тя и очерта редицата приоритети, на които ще се заложи в бъдещата работа.

„Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Призовавам партиите – спрете да си гледате партийните интереси, спрете с тънките сметки. Хората чакат от нас незабавни действия… Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът“, категорична е Манолова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски планира шоу мач с отбора на Станимир Стоилов отпреди 15 години

Ръководството на Левски планира да организира шоу мач, в който един срещу друг ще застанат настоящия състав на сините и отборът на Станимир Стоилов отпреди 15 години. Тогава Левски игра четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА и достигна до групите на Шампионската лига, като стана първият ни участник в […]