Важните новини във ФАКТИ на 15.06.2022 г.

NetNews

Тошко Йорданов: Излязохме от коалицията, нямаме основания да подкрепяме този вреден кабинет

„Ние излязохме от коалицията, нямаме никакви основания да подкрепяме този вреден кабинет“. Това каза съпредседателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след разговор с парламентарната група на ГЕРБ по повод вота на недоверие, съобщават от БГНЕС.

Димо Гяуров: Не мисля, че Кирил Петков може да е кандидат за нов мандат в рамките на това НС

„Аз не мисля, че настоящият премиер може да е кандидат за нов мандат в рамките на това НС. Просто отношенията с опозицията са прекомерно обтегнати и едва ли е възможно те да му протегнат ръка.” Това каза в предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Стефан Янев: При тези разкрития Пламен Моллов няма да е от учредителите на „Български възход“

Пламен Моллов няма да остане част от партията на Стефан Янев. Това съобщи Янев в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS. Причината са твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов.

Пламен Моллов: Не съм се крил, това е опит за политическа публична дискредитация

Депутати от антикорупционната комисия в парламента поискаха МВР да съдейства Пламен Моллов да дойде в комисията и да разкаже предлагал ли е подкуп на настоящия директор на Агенцията по храните Христо Даскалов. Днес Моллов не се яви на планираното изслушване в комисията. Той обаче беше ексклузивен гост в предаването на БНТ „Още от деня“.

Христо Иванов: Не може да хвърляме държавата в хаос, защото някой има дребно его и желание за постове

ГЕРБ ни поканиха на консултациите за вота на недоверие и ние се отзовахме, за да има диалог. Страната е в спирала от кризи, като най-тежката е политическата. Не можем да търсим някакво решение на проблемите без да има минимум диалог и професионализъм. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по повод проведените днес в парламента консултации около внесения вот на недоверие към кабинета „Петков“ от страна на ГЕРБ – СДС.
„Казахме на колегите от ГЕРБ, че няма да подкрепим техния вот. Какво ще постигнат? Ще свалят един много достоен председател на НС какъвто е Никола Минчев, дори и те го признават това. Какво ще постигнат с това? Според мен Никола Минчев сам знаеше какво ще последва от днешното му решение и го направи с идеята да се отърве. Никола Минчев винаги се е опитвал да вдига нивото на дебатите. Ако заседанието днес беше закрито, щяхме да продължим с конспирациите. Преди няколко месеца имахме подобно заседание. Днес не се изнесоха никакви нови факти. Говореше се за една паметна записка, която е изфабрикувана от министър Генчовска и нейния екип. Те винаги са опитвали да защитават интересите на ръководството на „Има такъв народ“ (ИТН), а не българската външна политика. Аз съм чел тази паметна записка и ясно се вижда, че това е един измислен компромат, който най-вероятно ще изтече съвсем скоро към медиите, за да бъде драмата пълна в трето действие. В тази записка няма абсолютно нищо“, категоричен бе той, цитиран от novini.bg.

Томислав Дончев: Мотивите за вота на недоверие са над 12 страници- само числа и данни от официални източници

Ние сме в ситуация, когато супергероите свършиха това, което можаха, и е време да си заминат обратно. Има много причини за вот на недоверие. Ефектът от промяната го усеща всеки. Има неща, които гражданите не усещат толкова осезаемо, като задлъжнялостта. Само в рамките на този бюджет е планирано дългът да нарасне с 10 млрд. лева. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

На първо четене в парламента приеха увеличението на пенсиите

Депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване. „За“ гласуваха 141, „против“1, „въздържал се“ 83, съобщават от БНТ.

Изненада! ДБ отиде на консултации с ГЕРБ за вота нa недоверие

Представители на „Демократична България“ изненадващо отидоха на консултации при ГЕРБ по внесения от партията на Бойко Борисов вот на недоверие към кабинета „Борисов“, съобщи бТВ.

Караджов: Моето предложение беше цялата сума за пътни ремонти да се плати след контрола на Народното събрание

„Моето предложението беше не само втората половина, а цялата дължима сума за 2021 г. по договорите за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа да бъде изплатена след контрол от Народното събрание. Кой поиска тези 656 млн. лв., които АПИ плати, да минат без контрол на Народното събрание – казва се Кирил Петков. С аргумент – видял се с пътностроителните фирми и им обещал, че ще се платят незабавно“. Това заяви вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов. Той представи заключенията от окончателния доклад на назначената съвместно с вицепремиера Асен Василев междуведомствена работна група, която трябваше да провери възложените дейности от Агенция „Пътна инфраструктура“ по договорите за текущ ремонт и поддръжка.

Асен Василев: Близо 2,5 млрд. лв. са дадени за прикрито строителство

Близо 2,5 млрд. лв. са дадени за прикрито строителство. Това обяви финансовият министър на извънреден брифинг.

Дачков: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС

Мисля, че това което се случва в момента е следното: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС да пусне Северна Македония като прехвърля отговорността към парламента, заобикаляйки Външно министерство. Понеже има натиск и конкретни предложения от Макрон, той не оставя на Външно да ги отреже, както би следвало, защото официалната политика на България не е променена, а ги прехвърля в Народното събрание.

Александър Дунчев: Дотук беше войната на Промяната срещу мафията и олигарсите!

Дотук беше войната на Промяната срещу мафията и олигарсите! Днес с колеги от ПП и ДБ трябваше да внесем Промяна в Закона за лова за спиране на нови ловни концесии в ловните стопанства, което обсъждахме от 3 седмици, но заради парламентарната криза се взе решение да се спре внасянето на такива закони. Бяхме избрали днешния ден, защото днес изтича срока на конкурса за нова 15-г. ловна концесия в ДЛС Кормисош до град Лъки в Родопите, нагласен да бъде спечелен от видния адвокат и мултимилионер Тодор Батков.

Трифонов: Петков е участвал активно в разговори с чужди дипломати с цел национално предателство

Слави Трифонов отново с пост в социалните мрежи за последните трусове в родния политически живот. В него той надлежно обяснява защо неговите депутати са напуснали коалицията. Трифонов отново намери за какво да се заяде и с Кирил Петков.

Гроздан Караджов: Кирил Петков лъже за 2,5 млрд. лева за незаконните строежи ВИДЕО

Бих искал да се обърна към Вас във връзка със сензационната лъжа, която министър-председателят пусна в медиите. Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа, повторена сто пъти, ще стане истина. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов. Така отговори Караджов задочно на Петков във връзка с обявените от премиера над 2,5 млрд. лева, спрени за незаконни строежи.

Филтър: Радев готов със служебен кабинет, ето кой ще го оглави

Служебният вицепреимер и министър на труда и социалната политика в правителството на Стефан Янев Гълъб Донев ще оглави евентуално ново служебно правителство, твърди „Филтър“, като се позовава на свои отлично осведомени източници.

Кирил Петков: 2,5 млрд. лв. са искани за незаконни строежи

Борбата срещу мафията продължава, обяви премиерът Кирил Петков след правителственото заседание.

ИТН иска оставката на председателя на НС

„Има такъв народ“ ще внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщи депутатът Станислав Балабанов. Причината е в осуетеното изслушване на външния министър Теодора Генчовска. От Има такъв народ настояваха заседанието да е закрито, за да бъдат изчетени документи с класифицирана информация, от които ставало ясно, че премиерът Кирил Петков – цитирам – е извършил национално предателство, поемайки ангажименти да отмени ветото, наложено от България върху започване на преговори за европейско членство на Република Северна Македония:

Иво Атанасов: Тошко да седне на детектор на лъжата и да отговори на 3 въпроса!

Минавал съм тест за лоялност, но не и на детектор на лъжата. Нямам проблем да се предложа на детектор на лъжата, но бих искал и Тошко Йорданов да се подложи и да отговори на три конкретни въпроса. Те ще са повече. Това каза отцепилият се от ИТН депутат Иво Атанасов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сигнали от извънземни? Китай публикува доклад за възможно откритие

Китай заяви, че гигантският му телескоп „Небесно око“ може да е засякъл признаци на извънземни цивилизации, според доклад на подкрепяния от държавата вестник Science and Technology Daily, който след това е изтрил доклада и публикациите за откритието, пише time.com., цитира bTV. Теснолентовите електромагнитни сигнали, засечени от най-големия радиотелескоп в света […]