Ваксинираните европейци ще могат да влизат във Франция без тест

NetNews

От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат да влизат във Франция, без да показват негативен PCR тест, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

"Обявяваме, че от 9 юни европейците, които са ваксинирани, ще могат да влизат във Франция без PCR тест", заяви делегираният министър по транспорта Жан-Батист Джебари пред телевизия CNEWS. Пътниците от Великобритания или САЩ ще трябва да представят негативен тест (PCR или за антитела), независимо дали са ваксинирани, показва документ, публикуван днес от френското правителство.

В "стратегията за повторно отваряне на границите" страните се разделят на категории, наречени условно "зелена, оранжева и червена". В "зелената" попадат страните от европейската икономическа зона, Австралия, Израел, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Япония. Пътниците от тях не са длъжни да посочват убедителна причина за пътуването си и само неваксинираните ще трябва да показват негативен тест, направен преди по-малко от 72 часа. За ваксинирани се смятат тези, които са получили втората си ваксина най-малко 14 дни преди датата на пътуването (4 седмици за ваксината на Джонсън и Джонсън).

За пътниците от страните в "червената" категория (Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Индия, Колумбия, Коста Рика, Непал, Пакистан, Шри Ланка, Суринам, Турция, Уругвай, Чили, Южна Африка) е необходима основателна причина за влизане във Франция. Те трябва да представят негативен тест независимо дали са ваксинирани и след пристигането им на френска територия ще бъдат подлагани на карантина за срок от 7 до 10 дни. За страните от "оранжевата" група, като САЩ и Великобритания, се изисква негативен тест, ако посетителят е ваксиниран. В противен случай трябва да представи основателна причина, негативен тест и подлежи на 7-дневна карантина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Назначени са четирима нови заместник областни управители

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови четирима заместник областни управители. За заместник областен управител на Област Благоевград е назначен Стоян Христов. Същата длъжност той е заемал и през 2017 г. От 2017 г. досега е бил директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ на Община Гоце Делчев. […]