Великобритания почита Елизабет II тази вечер с минута мълчание

NetNews

Херцогът на Йорк принц Андрю се поклони днес пред тленните останки на майка си, кралица Елизабет Втора, а тази вечер, в 20 часа местно време, Обединеното кралство ще запази минута мълчание в нейна памет. Хората са приканени да направят това у дома, пред входа на жилището си, на улицата или на бдения и обществени събития, предаде Пи Ай Мидия /ДПА. Началото на минутата за размисъл ще бъде дадено със звъна на Биг Бен. Една минута по-късно, в 20,01 часа още един удар ще отбележи краят на минутата мълчание, поясняват от БТА.

Принц Андрю е последният член на кралското семейство, който отдаде почит на майка си. Той изтъкна нейните „знания и безгранична мъдрост“.

И днес в Лондон продължава да се вие огромна опашка от желаещи да се сбогуват с кралицата. Ковчегът ѝ ще остане за поклонение в Уестминстър хол до 6,30 часа утре. Хората бяха предупредени да не се редят повече, защото се чака по 13 часа и повече. Очаква се властите да решат кога достъпът до опашката да бъде спрян.

В Обединеното кралство продължават да пристигат чуждестранни лидери, които утре ще присъстват на погребалната служба за кралицата в Уестминстърското абатство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Станимир Стоилов: На терена Левски е спасен!

Станимир Стоилов заяви категорично, че Левски изглежда спасен с играта си на терена, защото тимът му трудно бива надиграван, от когото и да било, дори във „Вечното дерби“ срещу ЦСКА, което днес бе спечелено с 2:0. „На терена Левски е спасен. Там никой не може да го надиграе“, каза треньора […]