Веселин Калановски: Ямбол е демократичен град, не е нито на ГЕРБ, нито на БСП

NetNews

„Ямбол не е нито на ГЕРБ, нито на БСП. Ямбол е един наистина демократичен град, в някои от секциите там „Демократична България” имаше над 20 процента на предишните избори”. Това заяви в предаването „Студио Актуално” по Actualno.com актьорът и водач на листата на коалицията в областта Веселин Калановски.

По време на предаването Калановски сподели, че в последните години мечтите на много хора да се промени България към добро са останали излъгани. „Не, че няма промени в България през последните 30 години, далеч съм от тази мисъл. Но мечтите и желанията ни бяха значително по-сериозни. Много от тези мечти и желания бяха излъгани от болезнените амбиции на лидери, от фалшификатори на истината, от корупция. И затова сега сме последната държава в Европа по икономически статус, по свобода на словото, по много други показатели, посочи Калановски.

По думите му,  „в политиката се влиза, защото един човек има граждански позиции. Когато намери единомишленици, хора, които споделят като него тези позиции, логично е да се обедини с тях и да прокара идеите си в политическия живот на една държава, да промени по някакъв начин тази държава към по-добро”.

Калановски каза още, че не гледа на изборите като на битка, а като на състезание, като на съревнование на идеи, на показване на принципи. Той отново потвърди ангажиментите на „Демократична България” в сферата на културата, където той самият се развива професионално и е наясно с проблемите там. Те включват приемането на нов закон за творците, на промени в Закона за авторското право, както и  в рамките на един 4-годишен мандат, субсидирането на българската култура да стигне до минимум 1% от Брутния вътрешен продукт (БВП).

„Виждам добра надежда да вземем мандат, защото от десетилетия народен представител от демократични сили не е влизал от Ямболска област. Дали това ще се случи не мога да пророкувам, но имам надежда и вярвам в ямболлии”, заяви Веселин Калановски.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП-Ямбол: Програмата за първите 100 дни на управление е основа за решаване на проблемите в страната

С ясната програма на БСП за първите 100 дни на управление, проблемите на страната ще започнат да намират решение. Това заявиха при срещите си с жителите на община „Тунджа“ кандидати за народни представители от листата на „БСП за България“. Обиколката започна от село Завой, където към кандидатите се присъедини и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.