БСП-Ямбол: Програмата за първите 100 дни на управление е основа за решаване на проблемите в страната

NetNews

С ясната програма на БСП за първите 100 дни на управление, проблемите на страната ще започнат да намират решение. Това заявиха при срещите си с жителите на община „Тунджа“ кандидати за народни представители от листата на „БСП за България“. Обиколката започна от село Завой, където към кандидатите се присъедини и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

„Големият смисъл и значението на тези избори е най-после България да има редовно правителство, а задълбочаващите се проблеми да се решават от български парламент и от редовен кабинет, каза той и допълни, че всички кризи в България могат да бъдат решени, когато бъде решена политическата криза. „Политическите партии трябва да преминат отвъд линиите на разделението, за да се постигне компромис. Необходим е разумен компромис, защото е ясно, че няма как една политическа сила да управлява разделения народ“, коментира още той и подчерта, че БСП доказа в годините на управление на ГЕРБ, че е единствената ясна и последователна опозиция, а в предните два опита за сформиране на правителство, че е най-разумната и диалогична политическа сила.

Нека на 14 ноември да изберем най-достойния президент Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, призова още Георги Георгиев.

Втората в листата Пенка Илиева запозна хората с мерките, които предлага „БСП за България“ за децата и семействата и намаляване на неравенствата. Те включват 9% ДДС за основните храни; безплатни лекарства за деца до 14 г.; семейно подоходно облагане; намаляване на данъчната тежест с 550 лв. за всяко дете на работещ родител; 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете на работещи родители; нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 г.; преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. и комплекс от мерки срещу растящата бедност и демографската криза.

Владимир Стоев призова хората да подкрепят „БСП за България“, за да има по-голяма парламентарна тежест, като припомни, че без нея не може да се състави правителство.

Йордан Койчев поиска подкрепа за левицата, за да могат добрите социални модели на община „Тунджа“ да се приложат и в държавата.

Обиколката из тунджанските села продължи в селата Веселиново, Кабиле, Хаджидимитрово и Безмер. Заедно със срещите с хората кандидатите на „БСП за България“ продължиха и акцията „Памет и слава“ с отдаване на почит и поднасяне на цветя пред паметниците на загиналите за свободата и независимостта на България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Златомира Мострова: ИТН ще бъде сред определящите фактори в следващото управление

ПП „Има такъв народ” ще бъде сред определящите фактори в следващото управление на страната. Каквито и прогнози и сценарии да чертаят социологическите агенции и политическите анализатори, аз съм убедена, че ИТН ще бъде един от стълбовете, върху които ще се опре и ще намери стабилност бъдещият парламент и правителство на България. Това заяви дни преди края на предизборната кампания Златомира Мострова, която е водач на листата на партията в Ямболска област.