Владислав Панев: Мерките ще имат пряк ефект, до края на юни може да бъдат приети

NetNews

„Мерките ще имат пряк ефект. Надявам се, че те ще бъдат приети в този си вид, в който са договорени от Коалиционния съвет. Времето е напълно достатъчно, ако актуализацията на бюджета бъде внесена от МС до края на следващата седмица. До края на юни те може да бъдат приети, така че от 1 юли да започне да действат”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на „Демократична България“ Владислав Панев в отговор на въпрос може ли да има сериозна ревизия на мерките при актуализацията на бюджета.

„Антикризисните мерки са насочени към най-уязвимите групи на обществото, които страдат от по-високата от нормалното инфлация – от една страна. От друга – са насочени към повишаване на конкурентоспособността на българската икономика”, подчерта той.

По думите му правителството вече е предприело четири важни и знакови мерки само за последните седем дни и те са извън тези, за които се говори от няколко седмици. „Първата е ВЕИ-тата за собствено ползване. Миналия четвъртък приехме окончателно закона, според който облекчаваме значително процедурите за тяхното инсталиране. Това означава по-малко процедури и по-евтин ток за предприятията”.

„Второ – в сряда на земеделска комисия, легализирахме преработката на индустриалния коноп, който се използва за масла и текстил. Това е бизнес за милиони и пазарът може да го насочи към по-бедните райони, където да осигури работни места. Третото важно е от днес. Започваме разглеждането в комисията на вдигането на прага по регистрация на ДДС от 50 на 100 хиляди лева. Четвърто – тази седмица в Търговския регистър беше вписан нов управител на един от най-големия длъжник на ББР, която вече под ръководството на Цанко Арабаджиев се опитва да си прибере активите и да ги управлява както трябва”, подчерта Панев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фестивал за улични изкуства 6Fest идва на 10 и 11 юни в Ямбол

Фестивал за улични изкуства 6Fest предстои на 10 и 11 юни (петък и събота) в Ямбол, съобщават организаторите. Входът за всички събития е свободен, а фестивалното издание на 6Fest се реализира със съдействието на община Ямбол като част от програмата на Деня на Ямбол.
колаж стрийт фест за Ямбол