Военен конвой преминава през Европа

NetNews

Колона от американски военнослужещи и военна техника няколко дни ще преминава транзитно през Чехия и Германия, за да се включи в учение на НАТО в Унгария, съобщиха от Генералния щаб на военните сили на Чехия.

Конвоят включва над 200 единици военна техника и 600 военнослужещи. Колоните ще преминават късно вечер и рано сутрин, за да не пречат на цивилното движение по пътищата. Те ще се движат по автомагистралите от източната към западната граница на Чехия и ще пребивават на територията на всяка от посочените държави не повече от 48 часа.

в Унгария военните ще се включат в учението на НАТО Saber Guardian 2021. В него ще участват близо 13 500 военнослужещи от 16 държави, членки на Североатлантическия алианс и държави партньорки на блока.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Денков: 1/3 от началниците в образованието са ангажирани с партийна дейност

"Повече от 1/3 от регионалните началници в образованието са ангажирани с партийна дейност, което е притеснително. Изненадващо е, че в закона няма ясно регламентирано изискване партийна политическа дейност да не се случва в училищната система. Този пропуск трябва да бъде преодолян. Висшето образование е освободено от политически доктрини. В училищното […]