„Възраждане“ блокира гранични пунктове. МВР ги помоли да не правят така

NetNews

Партия „Възраждане“ блокира работата на няколко гранични пункта в събота. Техни симптизанти се събраха на ГКПП „Лесово“ на турската граница, при Кардам на румънската и „Калотина“ на сръбската.

Акцията е заради решението на Конституционния съд (КС), с което бе отхвърлен исканият от партията референдум за въвеждане на еврото. През миналата година „Възраждане“ предложи организиране на референдум с въпрос: „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Парламентът обаче отхвърли предложението. Затова от партията сезираха КС, който обаче не намери нищо незаконно в действията на народното събрание.

В отговор от „Възраждане“ заплашиха с протести. Един вече бе организиран пред КС. В събота лидерът Костадин Костадинов обяви, че ще продължат в цялата страна.
Няколко часа по-късно от МВР излязоха със съобщение по случая. От него става ясно, че работата на граничните пунктове наистина е била затруднена, а протестите – нерегламентирани. Не се съобщава за арестувани или санкционирани.

Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове „Лесово“, „Кардам“ и „Калотина“, полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви„, заявиха от полицията.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно – аналитична медия.

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Много отдавна никой не вярва на Владимир Путин!

Единствената изненада беше липсата на каквито и да било изненади. Това заяви пред БНР Марк Галеоти – историк и преподавател в лондонския University College по повод интервюто на руския президент Владимир Путин за американския журналист Тъкър Карлсън. Той определи интервюто като „феноменално досадни два часа“. Това обаче важало само за […]