Възстановиха почти навсякъде електрозахранването в област Хасково

NetNews

Почти във всички населени места от Хасковска област електрозахранването е възстановено, съобщиха от областната администрация след вчерашните аварии по елмрежите, довели до прекъсването на тока в 39 населени места.

Без ток все още са четири села в община Ивайловград, както и две села в община Маджарово. В община Хасково част от село Динево също е без ток. Там е бил доставен генератор, който захранва част от селото. Няма бедстващи хора. Поради липсата на електрозахранване в помпена станция снощи част от кварталите в Хасково са останали без вода, като проблемът е бил отстранен.

Заради липсата на електрозахранване към помпената станция, захранваща град Маджарово, от тази сутрин водата в Маджарово е спряла. Очаква се през днешния ден аварията да бъде отстранена и водоподаването да бъде възстановено, уточниха от администрацията.

От Областно пътно управление са съобщили пред пресцентъра на управата, че на терен в региона работят 42 машини, които разпръскват сол и пясък. Към сутринта днес няма затворени пътища в областта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият цифров двойник

Microsoft работи над доста странен чатбот, който ще може да имитира поведението, например на известни и исторически личности и дори на умрели хора. Компанията за момента само е подала документи за патент на технологията, но като че ли сега е моментът да се помисли върху моралната страна. Теоретично цифровият двойник, […]