В Бурса откриха 9-годишно момче заключено цяла година

NetNews

Деветгодишно момче е било намерено почти в несвяст, заключено в стая в къща за вторични суровини в северозападния турски окръг Бурса, където било държано близо година, съобщават турски медии.

„Ноктите и косата му бяха пораснали дълги. Той дори е уринирал и се е изхождал в стаята“, разказа служител по сигурността, който го е намерил, пред информационната агенция ДХА.

Момчето е било настанено в болница за лечение. То ходи трудно и постоянно търси храна.

Според полицията къщата за събиране на отпадъци, в която е намерено детето, е била наета от леля му. Тъй като лелята не плащала наема в продължение на една година обаче, хазяинът се е обърнал към съда. Със съдебно решение на мястото били изпратени полицаи, които били шокирани да намерят в една от стаите малкото момче с тегло едва 17 килограма и ръст 138 см.

Лелята на детето обвинила сестра си, майка на момчето, че не е искала да се грижи за него и го е изоставила. Майката твърди, че сестра ѝ, която била настойник на детето, има психически проблеми.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Климатичните промени - водеща тема на новата сесия на парламента в Австралия

Австралийският парламент днес проведе свое заседание в Канбера за първи път, откакто лейбъристите спечелиха изборите, на които Австралийските зелени също така спечелиха рекорден брой депутатски места, предаде Ройтерс. Представянето на зелените отразява тревогите на австралийците за климата, предизвикани от влошаващата се обстановка с горските пожари и наводненията, отбелязва агенцията. Австралийският […]