В Италия разширяват употребата на суперзеления сертификат

NetNews
В Италия разширяват употребата на суперзеления сертификат

Снимка: архив, БГНЕС

От днес до края на извънредното положение в Италия, което засега би трябвало да приключи на 31 март, суперзеленият сертификат (удостоверението за ваксинирани срещу коронавируса и за преболедували COVID-19, но не и за тестващите се с PCR тест или антигенен тест) става задължителен за хотели и други места за настаняване, за тържества след религиозни или граждански церемонии, за изложения, за конгресни центрове, за зоните на открито на ресторантите, за лифтовете, за басейните, спортните зали, за колективните спортове, за спа центровете, за културните центрове, за социалните центрове, за развлекателните дейности на открито.

От днес суперзеленият сертификат в Италия ще се изисква за самолети, влакове и фериботи, както и за градския транспорт. Тази разпоредба, касаеща вътрешния транспорт, породи безпокойството на жителите на малките италиански острови, за които фериботите и самолетите са единствената връзка с континенталната част на страната.

След отправено писмо до премиера Марио Драги от Асоциацията на общините от малките острови, правителството реши, че може да има изключение от правилото. За пътуване от и за малките острови ще е валиден и обикновен зелен сертификат, издаван след PCR или антигенен тест за коронавируса, но ако целта на пътуването е по здравни причини или обучение.

Пак от днес започва записването за поставяне на трета доза от ваксините за тийнейджърите от възрастовата група 12-15 години.
/БТА/


 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сагата продължава: Джокович спечели ново отлагане на делото за визата

Снимка: БГНЕС Австралийски съдия се съгласи да отложи евентуалната депортация на световния номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович за по-късно през деня, като съдебният му процес продължава в Мелбърн. Първоначално делото за отказаната виза на Ноле трябваше да започне в 10:00 часа местно време (01:00 сутринта българско), но […]