В края на юли служебният кабинет ще е готов с работата по Плана за възстановяване

NetNews

По половината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост е имало оптимизация през последния месец, изчисли вицепремиерът. На всяко тримесечие ще се следи дали се изпълняват заложените цели. Тази година по плана предварителното финансиране е 1,6 млрд. лева. Нито една държава все още не е получила средства по този механизъм. Това заяви пред БНТ вицепремиерът Атанас Пеканов.

Служебният кабинет търси вариант за намаляване на други средства за столицата по Плана за възстановяване и устойчивост – например за ВиК.

Приоритет за Пеканов остават здравеопазването, образованието и енергетиката. Има зададени критерии от ЕК, трябва да спомагат за зеления преход. Надграждаме някои пера, в други е имало излишни разходи, коментира Пеканов.

Даде като пример за добър проект този за STEM центрове, като се предвижда национален такъв, в който да се обучават преподаватели.

Ще увеличим и средствата за фотоволтаични клетки, каза Пеканов.

По половината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост е имало оптимизация през последния месец, изчисли вицепремиерът. На всяко тримесечие ще се следи дали се изпълняват заложените цели. Тази година по плана предварителното финансиране е 1,6 млрд. лева. Нито една държава все още не е получила средства по този механизъм, обясни Пеканов.

В края на юли служебният кабинет ще е готов с работата по Плана за възстановяване и устойчивост, коментира още служебният вицепремиер.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иде огнена ера с аномалии в климата и пожари

От близо 50 години проф. Йохан Голдамер, ръководител на Глобалния център за наблюдение на пожарите към университета във Фрайбург, изследва глобалните промени в климата и отражението им върху различните екосистеми. През 2013 година под ръководството на Голдамер 50 учени от цял свят изготвиха доклад до ООН за последиците от климатичните […]