В Москва! Сергей Лавров и топ дипломати търсят мирно решение за Газа

NetNews

Руският външен министър Сергей Лавров утре ще приеме в Москва свои колеги от страни от Арабската лига и Организацията за ислямско сътрудничество, за да обсъдят ситуацията в ивицата Газа, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии, пише БТА.

Засега не е ясно кои министри ще участват в консултациите. Агенция РИА Новости съобщи за срещата, като се позова на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, но не оповести допълнителни подробности.

Русия, която поддържа близки отношения с Израел, зае предпазлива пропалестинска позиция след избухването на войната в Газа. Москва порица Израел за цивилните жертви и потвърди дългогодишната си подкрепа за създаването на палестинска държава, отбелязва Ройтерс.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Катар ще има решаващо значение за освобождаването на още заложници

За пореден път едно малко кралство от Персийския залив в Близкия изток играе огромна роля в най-голямото геополитическо предизвикателство в региона, предаде Скай нюз. Катар ще има решаващо значение за освобождаването на още заложници. Той има пряка връзка с Хамас. През годините в страната са били разположени политически офиси на […]