Гарет Саутгейт иска всички футболисти да бъдат ваксинирани против коронавируса

NetNews

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт поиска всички футболисти да бъдат ваксинирани за COVID-19, тъй като рискуват здравето си, участвайки в мачове и пътувайки в чужбина. Във Великобритания към момента се ваксинират предимно възрастните хора и тези, които работят жизненоважни професии, но Саутгейт вярва, че трябва да дойде ред и на футболистите.

"Много от тях хванаха вируса, защото бяха на работното си място. Нашата имунизационна програма е невероятна … почти всички в риск са получили първата си ваксина. Би било приемливо, ако професионалните спортисти сега бяха в списъка. Ние ги молим да продължат да играят, те трябва да се поставят под карантина, когато се върнат от определени места, трябва да рискуват да се върнат при семействата си и много от тях са хванали вируса, защото са работили. Не казвам, че е трябвало да се ваксинират преди хората с жизненоважните професии и учителите, но ние наближаваме точката, в която може да е приемливо", каза Саутгейт.

Англия играе срещу Сан Марино на 25 март в първи квалификационен мач за Мондиал 2022. След това „трите лъва“ ще се изправят срещу Албания и Полша.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ибряма: Аз съм лесен, но народните музиканти не заслужават ли помощ

Животът на музикантите през последната година стана много тежък. Мои приятели ми се обаждат за помощ, а аз нищо не можех да направя за да им помогна. Затова наскоро много се зарадвах, като научих за инициативата на Рут Колева и други, за подкрепа към музикантите. Време беше някой да предприеме […]