Германия ще подпише договори за втечнен природен газ в ОАЕ

NetNews

Очаква се германският канцлер Олаф Шолц да подпише договори доставка на втечнен природен газ при посещението си в ОАЕ в неделя, каза вицеканцлерът и министър на икономиката Роберт Хабек, цитиран от Ройтерс. Германия търси нови партньори, за да замести вноса на газ от Русия, отбелязва агенцията. По време на визитата си на Арабския полуостров Шолц ще посети още Саудитска Aрабия и Катар.

„Предлагането на газ бавно се увеличава. Правителството постоянно води преговори с много страни“, каза Хабек, подчертавайки своето пътуване до Катар и ОАЕ през март.

През май източници съобщиха пред Ройтерс, че преговорите са изпълнени с разногласия по ключови условия включително и продължителността на всеки договор.

Германия се сдобива с терминали за втечнен природен газ като част от усилията си да се диверсифицира от руския газ.

Днес Хабек говори в Лубмин, където се изгражда инфраструктура за доставки на втечнен природен газ, като заяви, че се надява наетата от държавата плаваща единица за съхранение и регазификация (FSRU) да може да влезе в експлоатация най-рано до края на 2023 година.

„Трябва да покажем, че във времена като тези, можем да планираме, издаваме разрешителни и строим по-бързо, отколкото обикновено се случва в Германия“, заяви Хабек, добавяйки, че проектите за втечнен природен газ във Вилхлемсхавен и Брунсбютел са примери за това.

„Има добър, реален шанс, терминалите в двата града да захранват германската газова мрежа от началото на годината“, отбеляза германският икономически министър.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Великобритания и светът се простиха с Елизабет Втора

Великобритания и светът се простиха днес с покойната британска кралица Елизабет Втора, предаде Асошиейтед прес. След религиозната служба в Уестминстърското абатство, на която присъстваха президенти, монарси, принцове и премиери, множество хора по улиците на Лондон отдадоха почит към кралицата, която прекара на престола цели 70 години. Днешният ден, белязан от […]