Гешев пред ВСС: В последните 3 години почти не съм бил в ресторант

NetNews

Гешев пред ВСС: В последните 3 години почти не съм бил в ресторант

Снимка БГНЕС

Над два часа ВСС обсъжда в каква процедура трябва да говори за сигнала на Борислав Сарафов срещу главния прокурор Иван Гешев, след което реши да има специално извънредно заседание, на което кадровиците да коментират по същество проблема.

То ще бъде насрочено от служебния министър на правосъдието Крум Зарков.

Още по темата

18 май 2023 12:08

277

„Срамно е да обсъждам такива твърдения, но те са за сметка на морала на тези, които ги правят“, каза Гешев по повод информацията, че е присвоил като свой имот почивната база на прокуратурата в Боровец, което бе точка 2 от дневния ред на заседанието.

„Тези имоти не са на главния прокурор, а са на ВСС“, обясни той за базите на прокуратурата.

„Декларирам, че всички бази се ползват по съответния ред“, обяви Гешев.

„През последните три години съм посещавал само бази на прокуратурата, не мога да си позволя да посещавам други бази, освен на прокуратурата. През последните три години почти не съм ходил на ресторант, обяви още Гешев.

На 8 юни 2017 г. имотът е предоставен за стопанисване на главния прокурор като институция. Боян Новански, който е член на комисията, която отговаря за имотите на съдебната власт, каза, че в тази база бил ходил и той два-три пъти за рождени дни. Сума ти членове на ВСС сме били там и сме празнували рождени дни“, добави Новански.  

 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Очакваме много добър летен сезон

Снимка: БГНЕС Очакваме над 5% ръст на туристите спрямо 2019 г., заяви служебният министър на туризма Илин Димитров, съобщи БНТ. „В цифрово изражение това е около 4,9 милиона туристически регистрации, това очакваме през лятото“. Още по темата 12 май 2023 11:45 24 28 мар 2023 15:33 13 Той цитира данни […]