Гръмотевична буря се формира на 20 км от брега и се движи към един от най-засегнатите райони-Царево

NetNews

Вградена гръмотевична буря се е образувала в Черно море на разстояние около 20 километра от брега. Тя се движи в посока засегнатите от наводнения региони, съобщават синоптиците от Метео Балканс, цитирани от Флагман. Бурята ще окаже допълнително усилване на валежите по Южното Черноморие, с което лошите новини за региона днес не спират.

Предишните прогнози бяха, че неблагоприятното време ще продължи с временни превалявания, но сега очакванията са за засилване на валежите. Това ще продължи най-малко още няколко часа.

Към момента най-засегнати остават териториите в общините Царево и части от Малко Търново, където има сигнали за няколко скъсани моста, за потопени под вода населени места и за рекордни валежи от над 300 мм на квадратен метър. Засега сигнали за пострадали и жертви няма, но още нищо не е сигурно. Екипи на пожарната и доброволци помагат на бедстващите хора.

Регионът не е виждал подобни дъждове от поне век. Няколко къмпинга са били унищожени след преливане на реки, голяма част от пътищата от и към община Царево остават затворени. Бедственото положение, обявено по-рано от кмета Георги Лапчев остава в сила. Има населени места, до които е прекъснато електрозахранването, както и телекомуникациите. Има смущения и в мобилния интернет. Стойността на нанесените щети тепърва ще се оценяват, но със сигурност сумата ще надхвърли няколко милиона.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Изтече предполагаем сценарий на "Игри на волята", издаващ финалистите в шоуто

Още сме в началото на новия сезон на „Игри на волята“, а финалистите са вече известни. Това стана ясно от изтекъл в мрежата сценарий, който издава кои са финалистите. В мрежата се появи страница от сценария на водещата Ралица Паскалева за племенен съвет малко преди финала на шоуто. И от […]