Гуардиола: Всеки сезон в Англия е по-труден от предишния

NetNews

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде първата си пресконференция преди старта на сезона в Премиър лийг. Неговият тим ще започне кампанията в неделя от 18:30, когато има трудната задача да се изправи в гостуване на Тотнъм.

Освен традиционната борба между двата тима, които ще искат да стартират добре кампанията, този път напрежението ще бъде повдигнато и от желанието на “гражданите” да привлекат голямата звезда на “шпорите” Хари Кейн. Капитанът на Англия все още е футболист на лондончани и дори може да се появи на терена срещо шампионите.

Именно от там започна и днешното си изказване Джосеп Гуардиола, който за пореден път поздрави своя тим за изключителната кампания, която изиграха неговите футболисти през миналата година и за спечелената титла.

"Това бе невероятен сезон, един от най-добрите в кариерата ми. Поздравявам играчите още веднъж за него, това ще са спомени, които ще останат в съзнанието ни. Всеки сезон, откакто съм дошъл тук, е все по-труден, а конкурентите все по-добри. Началото на всяка кампания е начало на едно ново предизвикателство. Отпразнувахме титлата си, сега обаче тя е само в спомените ни и трябва да започнем от начало, “ заяви каталунският наставник.

След това той се насочи към по-конкретните въпроси свързано със състоянието на някои от футболистите, както и неизбежните такива за Хари Кейн.

“Хари Кейн е футболист на Тотнъм и аз няма да отговарям на въпроси за него, направих го на предишната пресконференция, но това бе изключение и няма да се повтори. Кевин де Бройне е по-добре с всеки изминал ден, но все още не може да направи цяла тренировка с основната група. Тренира част от нея с останалите и част сам. Ще видим в следващите дни. Всеки играч се нужда от време, за да е в най-доброто си състояние, а ние едва вчера се събрахме в пълен състав. Само Фил Фоудън е контузен, но той също бе с нас в съблекалнята. След два дни започна Премиър лийг и се нуждаем от време, за да покажем най-доброто си лице, всяка подготовка е така. Ще решим в следващите дни за играчите, защото някои имаха по-дълга почивка и се завърнаха по-късно,” заяви Гуардиола.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ходовете на САЩ помогнаха на Русия

Американското правителство опита да поеме контрол над партньорството между Китай и Русия, но реално им даде шанс да разширят своето взаимодействие. Това обяви китайският професор Ли Гейдонг, цитиран от ТАСС. Експертът обясни, че САЩ се опитват да намерят стабилност в диалога с Русия. Страната обаче се опитва да изолира Русия […]