Дацов: Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива

NetNews

Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива. Това каза в студиото на „Събуди се” финансистът Любомир Дацов. Той припомни ескалацията в региона през 70-те години на миналия век, когато арабският свят е наложил бойкот на петрола за Стария континент. По думите му рискът нараства.

Дацов коментира и темата за отнемането на дерогацията на „Лукойл”. Според него там са намесени много бизнес интереси. „Наличието на двойни стандарти в взаимоотношенията не водят до изчистване на проблемите в света”, категоричен е финансистът.

Той е скептичен по отношение на новата идея на правителството относно хранителните вериги у нас. По думите му инициативата „Достъпна за вас”, която предвижда супермаркетите да публикуват стоките с най-ниски цени, е обречена на неуспех. Той заяви, че конкуренцията в сектора съществува и тя е изключително ожесточена. Любомир Дацов открои друг проблем като по-значителен – вносът на нелегални плодове и зеленчуци у нас по контрабандни канали.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мерил Стрийп се развежда след 45 години брак

Легендарната Мерил Стрийп и съпругът ѝ Дон Гъмър разкриха, че са били разделени повече от шест години, след като решили да живеят на различни места. <blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Meryl Streep and Don Gummer have secretly separated for over 6 years!<br>.<br>.<br>.<a href=“https://twitter.com/hashtag/MerylStreep?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#MerylStreep</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/DonGummer?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#DonGummer</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/CelebrityNews?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#CelebrityNews</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/Divorce?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#Divorce</a> <a href=“https://t.co/1nTqn0OskH“>pic.twitter.com/1nTqn0OskH</a></p>&mdash; All […]