Делото „Семерджиев“ тръгва на 29 ноември

NetNews

Делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на бул. „Черни връх“ започва на 29 ноември. Тогава е насрочено разпоредителното заседание по делото, съобщиха от Софийския градски съд, цитирани от БТА.

Преди четири дни обвинителният акт бе внесен в съда, а делото разпределено на случаен принцип на съдия Стефан Милев.

Семерджиев е обвиняем за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.
По случая са разпитани близо 70 свидетели. Вътрешната проверка в МВР установи, че трима началници на районни управления и бивш ръководител на сектор „Пътна полиция“ са осигурявали „полицейски чадър“ над Георги Семерджиев. Също така са образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Меси: Футболът се промени много, сега е трудно да се види играч, който е изключителен

Аржентинската звезда Лионел Меси определи Франция и Бразилия за големите съперници на Аржентина за световната титла в Катар. Звездата похвали и състава на Испания, който по думите му може да стигне далеч, въпреки младия състав, с който разполага. „Всеки противник е труден по един или друг начин. Не забравяйте, че […]